Afbeelding bij Cranio-sacraal behandeling

Cranio-sacraal behandeling

"de Kracht van Cranio-Sacraal"

Is een uiterst zachte behandeling vanaf cranio (schedel) tot aan sacraal (heiligbeen). 

Het cranio-sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggemerg, het dikke vlies dat daaromheen zit en het hersenvocht dat tussen de hersenen en het ruggemerg vloeit. Doormiddel van een pompsysteem vloeit 't hersenvocht in dit systeem in golfbewegingen richting het bindweefsel en vandaaruit worden deze golfbewegingen (heel subtiel) voelbaar door het hele lichaam. Het cranio-sacrale ritme wordt 'de ademhaling van het zenuwstelsel' genoemd. Aangezien het zenuwstelsel de werking van alle processen in het lichaam aanstuurt, noemen ze dit ritme ook wel ' de breath of life'. 

Wanneer er klachten ontstaan, van zowel fysieke, geestelijke als emotionele oorzaak, vindt er een soort kristallisering plaats in het bindweefsel, waardoor het cranio-sacrale ritme wordt belemmert om goed te kunnen stromen. De problemen die dan ontstaan zijn erg divers en leveren begrepen, maar ook onbegrepen klachten op. Deze klachten in het lichaam, zijn eigenlijk ontstaan door blokkades in het cranio-sacrale systeem.

Met mijn handen en door zachte aanraking kan ik het subtiele cranio-sacrale ritme voelen en de spanningsvelden in het lichaam opsporen. Doormiddel van zachte technieken nodig ik het lichaam uit om de spanning(en) los te laten. Tijdens deze ontspanning wordt de hersenactiviteit beperkt en komt er in het lichaam meer energie vrij, waardoor het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken. Hierdoor ontstaat meer ruimte en de natuurlijke balans wordt hersteld. 

Quote symbol

Behandelingen

Leef en beleef heel bewust,
De mooie momenten...
Wil je vrij kunnen leven,
Gelukkig en ontspannen zijn, zonder angst...
Dan moet je leren loslaten,
In plaats van alles wat je hebt,
Krampachtig vast te houden...